Teleroute

Teleroute is een toonaangevende pan-Europese leverancier van online services voor de transport- en logistieke sector. Dagelijks verzorgen 70.000 Pan-Europese gebruikers van gecertificeerde transporteurs en expediteurs meer dan 250.000 vracht- en voertuigaanbiedingen op de vrachtuitwisseling van Teleroute. Dit zorgt ervoor dat er minder lege kilometers gemaakt worden, de beladingsgraad geoptimaliseerd wordt, meer rentabiliteit en minder druk op de planning.

Grondige expertise
Teleroute bevindt zich al sinds 1985 in het kloppende hart van het wegtransport. Het gaf vorm aan de originele en bijzonder populaire onlinedienst voor vrachtuitwisseling. Sindsdien groeide het bedrijf uit tot een toegewijde leverancier van vernieuwende elektronische oplossingen voor de logistieke en transportmarkt, die de efficiëntie en winstgevendheid van de klanten verhogen. Met meer dan 25 jaar ervaring is het bedrijf vastberaden zijn internationale aanbod te behouden en uit te breiden via professionele plaatselijke teams, en dat door flexibele oplossingen en diensten op maat van de workflow van zijn klanten aan te bieden.

Een Europese strategie met een sterke plaatselijke aanwezigheid
Teleroute heeft meer dan 200 mensen in dienst en is actief in 27 landen met professionele plaatselijke teams die ernaar streven hun klanten optimaal te ondersteunen. Sinds januari 2000 is de hoofdzetel van Teleroute in Brussel gevestigd. Van daaruit bepaalt het strategische richtlijnen, ontwikkelt het nieuwe producten en diensten en coördineert het de activiteiten van de landen.

Deel van een toonaangevende wereldwijde groep
Teleroute maakt deel uit van Wolters Kluwer, de marktleider in informatieverstrekking en publicaties, met in 2006 een omzet van 3,7 miljard euro en ongeveer 18.400 werknemers in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. Haar aandelen staan genoteerd op Euronext Amsterdam (WKL) en zijn opgenomen in de indexen van AEX en Euronext 100.

Een mooie bijdrage tot het milieu
Met de stijgende olieprijzen en toenemende angst voor de klimaatsverandering zijn alle ogen nu gericht op het wegtransport. Wanneer we bestaande voertuigen efficiënter willen maken, speelt de informatietechnologie een belangrijke rol. Volgens enkele recente schattingen rijdt in Europa één op vier voertuigen leeg. Met zijn oplossingen helpt Teleroute transportbedrijven ‘lege ritten’ te verminderen en hun capaciteit te verhogen.

Teleroute in enkele cijfers:
  • Meer dan 25 jaar ervaring in de logistieke en transportsector
  • Een pan-Europese organisatie met activiteiten in 27 landen en een dekking van 40 landen
  • Meer dan 200 werknemers in heel Europa
  • Dagelijks 1,2 miljoen ton vervoerd via Teleroute-oplossingen


Teleroute Nederland
Postbus 564
2400 AN  Alphen a/d Rijn
www.teleroute.nl
Partners: